Island - søndag den 30. apr. 2017


Den Blå Lagune

Tilbage

Efter morgenmaden stødte Dorthe og Henrik til og vi blev alle stuvet ind i autocamperen, som Morten kørte os til lufthavnen i. Vi var lidt kede af, at skulle forlade Danmark, hvor foråret endelig var begyndt at vise sig fra den gode vejrmæssige side. Samtidig var vejrmeldingen for Island ikke supergod, men som guiden senere lærte os – så findes der jo ikke dårligt vejr. Kun forkert påklædning.

I lufthavnen blev der provianteret lidt vin og øl. Vi havde hørt, at det var næsten umuligt at købe øl og vin i Island. Det var vores første flyvetur med Wow Air, der er et Islandsk flyselskab. Standarden var fin med en venlig besætning i flot ens outfit. Flyveturen tog knap 3 timer og vi kunne stille urene 2 timer tilbage, så vi fik en længere dag ud af det.

I lufthavnen blev vi modtaget af en guide, der skulle sørge for underholdningen de næste dage. Hun startede med at forklare reglerne i bussen. Vi måtte ikke stå op i bussen, vi skulle bruge sikkerhedsselerne og så måtte vi ikke spise i bussen. Så var der ligesom styr på dét

Første stop var Den Blå Lagune, der ligger forholdsvis tæt på lufthavnen Keflavik. Badetøjet lå øverst i kufferten men det kaldte ikke på, at blive taget i brug. Luften var kun 6-8 grader men vandet i lagunen var noget varmere, så det skulle prøves. Vandet er naturligt opvarmet og der er en del salt og svovl i det. Det skulle være meget sundt, at bade i Den Blå Lagune.

Det var koldt at komme ud i luften, kun iført badetøj, så det tog ikke mange sekunder at smide sig i det dejligt varme vand, der var meget uklart. Faktisk kunne man ikke se en hånd, når den var bare 10 cm. nede i vandet. Vi tøffede rundt i Lagunen i en lille time, før det var tid at bade og klæde om igen. Der var ingen tvivl om, at Lagunen er et velbesøgt sted. Guiden sagde, at det var nødvendigt at bestille tid og omklædningsrummene var også godt overfyldte.

Tilbage i bussen kunne vi se frem til en times tid, før vi var ved dagens slutdestination i byen Selfoss. Vi kørte gennem natur, der ikke minder meget om Danmark ud over, at det var forholdsvis fladt. Bjergene / vulkanerne kunne skimtes i horisonten. Masser af mosklædte lavasten og nogle få afgrænsede områder, der var omdannet til marker. Det grå regnfulde vejr satte nogle rammer, der måske ikke var helt perfekte for os turister men som helt sikkert skabte de rammer, der er normale i Island.

I Selfoss blev vi installeret på byens hotel, der ligger ved elven Ölfuså. Dorthe & Henrik havde udsigt til elven fra deres værelse, så det blev udnævnt til at være vores meetingroom

Efter en kort velkomstøl var det tid at gå på jagt efter aftensmaden. Vi blev hurtigt enige om, at Tryggvaskali, en lille restaurant lige over for hotellet så spændende ud. Vi var heldige, at der var plads til og og vi blev installeret i et værelse med et rundt bord i restaurantens første sal. Det var rigtig hyggeligt. Maden var super. Henrik og jeg gik ombord i rensdyr og flere af de andre ville prøve lammekød. Alle var tilfredse. Priserne var vel på niveau med en dansk restaurant, selv om man kunne blive lidt forskrækket, når man så en pris på 7.000 kr. for en hovedret. Islandske kroner skulle lige ganges med 0,064, for at få den danske pris.

Vi var trætte og mætte, så de par øl, som vi havde fået, skabte en løssluppenhed, før vi tørnede ind.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15